Over ons

Kalque is een ontwerp- en architectenbureau in Delft dat een product op maat biedt op het gebied van ontwerp, onderzoek en uitwerking, waarbij de wensen van de klant centraal staan. Kalque geeft praktische adviezen voor de praktijk en zoekt oplossingen die een ontwerp kunnen ontwikkelen zodat het past in het idee van uw organisatie of persoon en zich daarmee zal onderscheiden.

Door verschillende samenwerkingsverbanden met architecten, studenten, technische adviesbureaus en aannemers kan Kalque een breed scala aan opdrachten continu aannemen.

Denk daarbij aan duurzame nieuwbouw, restauraties van monumenten en renovaties van grote tot kleine schaal. Van een eerste ontwerp mét concept tot directievoering in de uitvoeringsfase.

Over Jouri Kalkhoven

Kalque wordt geleid door de enthousiaste architect Jouri Kalkhoven, afgestudeerd aan de Technische Universiteit met als specialisatie renovatie en restauratie. Daarnaast richt hij zich op duurzame nieuwbouw met een persoonlijke benadering waarbij het gebruik van hout een belangrijk element vormt.

“In duurzaam perspectief hebben restauratie en renovatie de toekomst; een duurzame en bruikbare aanpak van leegstaande gebouwen die afgeschreven lijken, maar die soms met een kleine ingreep een nieuw leven tegemoet zien” 

De persoonlijke benadering, het meedenken en het combineren met andere disciplines zijn de rode draad in zijn werk.

Naast zijn plezier in het werk is hij in zijn element in de sneeuw wanneer hij een Franse Alp afsuist of er met een tentje tegenaan staat.

Samenwerking

Kalque werkt momenteel met Iris Coenen en PKW aan diverse projecten.

Werkstudenten:

Hester Stuivenberg

Robin op de Beek

 

Tevens werken we veel samen met:

Van der Gun

Buro Broersma

PKW