Kantoor China Circle Den Haag

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Kantoor China Circle Den Haag

Voor China Circle aan de Surinamestraat in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt dat is uitgevoerd en opgeleverd. Kalque heeft voor dit gemeentelijke monument een plan gemaakt waarbij bouwkundig een flink aantal verbeteringen uitgevoerd moesten worden. Vervolgens is met veel aandacht het plan ten uitvoer gebracht. Dat plan behelst een connectie tussen de tuin en het souterrain, het creëren van een een mooie lichte werkplek. En een goede, rustige plek voor workshops, overleg en vergaderingen. Als belangrijkste uitgangspunt van het plan is de open connectie naar de tuin via een transparante gevel, de doorlopende vloerafwerking heeft een uitnodigende werking samen met de coulisse van de geopende deuren. De buitenruimte afgesloten met een element, de in het werk gestorte betonbalk, die als afscheiding tot de groene tuin dient, waarop je kan zitten.

De installaties zijn aangepast aan de wensen van een modern gebruik, het bestaande systeem is vervangen door een laagtemperatuursysteem. Het souterrain is bovendien geheel geïsoleerd, de kelderbak is opnieuw waterdicht gemaakt . Nieuwe dievenijzers zijn ontworpen die passen bij de oorspronkelijke ijzers. Er is een nieuwe constructie geplaatst aan de achter gevel, deze valt in het stramien van de achtergevel, waar de nieuwe pui prachtig in past. Door zijn ranke constructie valt deze weg in het beeld van het gehele pand.

Interieur

Voor het interieur is de materialisering en kleur bepaald, Kalque heeft ook het ontwerp geleverd voor het maken van de kast. Deze kast is opgebouwd naar de verhoudingen in het plastische getal. Deze kast is gemaakt van berken multiplex en heeft een stalen strip achter de horizontale lijn waardoor bij workshops tekeningen en papieren opgehangen kunnen worden met magneten.

De vloer is afgewerkt met tegels van Ecostone, deze versterken het licht aan de voorzijde van het souterrain. Maar dempen het licht bij de lichte achtergevel, ze lopen ook de tuin in waarbij de geopende deuren als coulissen werken en uitnodigen om buiten en binnen de combineren.

 

Aan dit Project werkte:

Jouri Kalkhoven

Hester Stuivenberg

Aannemer: H.Meijer, Zegveld

Interieurbouwer: Houtwerk

Constructeur: Broersma, Den Haag

Fotograaf: Lucas van der Wee

Elementen:

Pui: MHB

Verlichting: SLV

Vloertegels: Intercodam, ecostone

verbouwing pakhuis tot woning
restauratie nijmegen
Interieur Ontwerp Kalque, Jouri Kalkhoven