Renovatie woning Nijmegen

  • kalque bna solarlux pui
  • restauratie nijmegen
  • restauratie nijmegen
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Renovatie woning Nijmegen

Kalque heeft met de enthousiaste jonge eigenaren van een jaren 30 woning in Nijmegen een restauratie – renovatie ontwerp opgesteld en gerealiseerd. Daarbij worden oude details in ere hersteld en nieuwe elementen toegevoegd. Daarmee is de grandeur van de woning versterkt en geven daarnaast licht en lucht aan de woning.

In de aanbouw aan de achterzijde is een vouwgevel harmonicadeur van HSK bv uit Beek geplaatst, die van binnenuit drempelloos uitgevoerd wordt. Daardoor lopen de tuin en de tuinkamer met een ruime luxe keuken mooi in elkaar over. De daar achter gelegen dinerkamer heeft een eigen karakter met een mooi licht contact met de keuken.

Op de verdieping is een extra badkamer toegevoegd en zijn de oorspronkelijke ornamenten gerestaureerd. Op zolder is een grote slaap kamer gemaakt onder een opengewerkte nok, een vrijstaand bad van Bdutch en de royale douche en wastafel geven een zeer luxe draai aan deze woning uit de jaren dertig.

Wij zijn dan ook verheugd met de tevreden reacties over het resultaat met wonderschoon veel licht op zolder en de open verbinding met de achtertuin. Een mooie renovatie die ook een verbeterd leefmilieu maakt door isolatie- ventilatievoorzieningen, nieuwe installaties en vloerverwarming.

 

In september 2016 heeft Lucas van der Wee de foto’s genomen.

 

Status: Opgeleverd

Aan dit project werkte oa mee: Rianne van Wijngaarden

Onderdelen: Solarlux, SLV, Gaggenau

Constructeur: Broersma Den Haag

Oplevering: Oktober 2015

 

verbouwing pakhuis tot woning
kalque bna solarlux pui