duurzame kangoeroewoning Oosterwold, te Almere

  • 1
  • 2

duurzame kangoeroewoning Oosterwold, te Almere

Kalque ontwerpt momenteel een zeer duurzame woning, klaar voor Off-the-Grid . Met een grijswatersysteem en warmte koude opslag WKO, in Oosterwold, de vrijplaats voor duurzame initiatieven in Almere.

Het schetsontwerp van de duurzame woning is gepresenteerd en wordt nu verder uitgewerkt met aanvullende plannen.

De woning is gemaakt met hernieuwbare materialen en staat op een terp die dienst doet als garage/ werkruimte, de koelte uit dit deel van de woning wordt gebruikt om de zomers de woning te koel te houden. De woning is Full electric en zal zijn energie opwekken met Fotovoltaïsche (PV) cellen, deze zijn zo geplaatst dat er door de gehele dag electra gewonnen kan worden. Er wordt ook een massieve zwarte straler ontworpen die in de winter de zonnewarmte kan opnemen en in loop van de avond kan afgeven. Deze passieve warmte wordt ook gebruikt in een centraal deel van deze woning. De woning die 2 wooneenheden bezit wordt ook wel kangoeroewoning genoemd zo kunnen de familie leden in de loop van hun leven voor elkaar zorgen

Ook maakt Kalque de inrichtingstekeningen voor het landschap op de kavel van een halve hectare dat gelegen is naast de eemvallei, die wordt gebruikt door staatsbosbeheer.

Een duurzaam initiatief met een duurzame woning in een mooi ontwikkel gebied: Oosterwold te Almere.

In de huidige planning zal komend najaar een bouwvergunningstraject starten.

duurzame woning nieuwbouw
architect
Gevel DB Schenker