Renovatie basisschool de Hoeksteen, Bussum

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Renovatie basisschool de Hoeksteen, Bussum

In Bussum werkten Kalque BNA en PKW samen aan een ambitieus project: de renovatie van basisschool De Hoeksteen, waarbij tevens een extra lokaal werd toegevoegd en een nieuwe trap van de eerste verdieping naar de zolder werd gerealiseerd. Deze renovatie omvatte eveneens een herindeling van de school. En creatie van op maat gemaakte kasten, die allemaal zorgvuldig waren ontworpen.

De uitdaging van dit project was het samensmelten van  functionaliteit en techniek om een inspirerende leeromgeving te creëren. Kalque BNA en PKW zette zich in om de school een geheel nieuw leven in te blazen. De nauwe samenwerking tussen de partijen resulteerde in een harmonieus ontwerp dat tegelijkertijd aan de praktische behoeften van de school voldeed.

Een van de belangrijkste aspecten waarin werd geïnnoveerd, was de luchtkwaliteit in de school. Met het oog op het welzijn van de leerlingen en het personeel.

Naast het technische aspect van de renovatie richtten Kalque BNA en PKW zich ook op de esthetiek. Het vernieuwde ontwerp kreeg een bredere opzet om aan alle eisen te voldoen. Door middel van zorgvuldige afstemming en feedback werd het ontwerp gerealiseerd.

De school, nu uitgerust met moderne techniek en frisse uitstraling. Voldoet aan de eisen van het hedendaagse onderwijs en biedt een inspirerende ruimte waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen en groeien. Kalque BNA en PKW zijn trots op hun bijdrage aan de gemeenschap van Bussum en het versterken van het onderwijslandschap met dit vernieuwende project. De renovatie van basisschool De Hoeksteen is een opmerkelijk voorbeeld van hoe een doordacht ontwerp het potentieel kan ontsluiten om een positieve impact te hebben op de leerlingen en het personeel die er gebruik van maken.

Het bouwteam:

De aannemer: Intersell heeft er iets moois van gemaakt. https://www.bvintersell.nl/activiteiten/basisschool-de-hoeksteen.

PKW maakte het energie advies, directievoering en het bouwtechnische deel voor de school.

hoogwaardig verduurzamen in Den Haag
renovatie kerk
complex renovatie
verbouwing pakhuis tot woning