Schetsontwerp voor renoveren van complexen Breda

  • complex renovatie
  • 1
  • 2

Schetsontwerp voor renoveren van complexen Breda

renoveren van complexen te Breda

In samenwerking met PKW heeft Kalque een aantal schetsontwerpen opgesteld voor het renoveren van complexen van een woningbouwvereniging. De complex renovatie betreft het verduurzamen van alle appartementen in deze complexen door het aanbrengen van isolatie, installaties en zonnepanelen. Een aantal varianten zijn opgesteld voor het isoleren van de grote kopgevels. Daarnaast hebben we een plan gemaakt om elke individuele woning te verbeteren, duurzamer en levensloopbestendig te maken. Een van de opties is het compleet inpakken van de constructie en het vervangen van de bestaande puien van elke individuele woning.

Uit de schetsontwerpen zal een aantal mogelijke oplossingen worden geselecteerd en in het verdere proces worden uitgewerkt. Binnen kort meer over dit werk. Houd het nieuws over het renoveren van complexen dus in de gaten.

We zijn dan ook druk bezig met dit project op dit moment.

Het project betreft het opstellen van een aantal schetsontwerpen voor een verduurzaming van 7 complexen in de wijk Heusdenhout te Breda. De complexen zijn verspreidt over de wijk en een aantal zijn zichtbaar vanaf de A27. Doordat eenĀ  aantal van de complexen langs de A27 liggen betreft het een ultieme kansĀ  om op deze zichtlocatie iets moois te kunnen maken bij het renoveren van complexen. Daarnaast heeft dit werk de potentie de eigenaar in de kijker te spelen door een mooie aantrekkelijke oplossing te bieden voor de kopgevels van de complexen. Met name de complexen langs de snelweg bieden de mogelijkheid om bij een breed publiek herkenbaar te worden.

 

 

 

Aan dit project werkten mee:

Imane Himmit

Steffan Hegeman

PKW Delft

 

hoogwaardig verduurzamen in Den Haag
renovatie kerk
complex renovatie
verbouwing pakhuis tot woning